2021

Sedmo skupno usposabljanje: Konferenca "Izzivi trajnostnega razvoja"

V petek, 28.5.2021 je B&B Visoka šola za trajnostni razvoj v sodelovanju s Kompetenčnim centrom Logins organizarala strokovno konferenco o izzivih trajnostnega razvoja.  Trajnostni razvoj in transformacija družbeno-ekonomske ureditve po principih krožnega gospodarstva je odgovor na nujno potrebne spremembe v odnosu do okolja za dvig kakovosti življenja, ki si jo želimo zagotoviti in ohraniti tudi za prihodnje generacije. Uresničevanje strateških razvojnih ciljev družbe v prihodnjih desetletjih zahteva spremembo miselnosti in predpostavlja sodelovanje in oblikovanje partnerstev, znotraj katerih bomo ob podpori naprednih tehnologij razvijali rešitve za pravično, vključujočo, zeleno in ogljično nevtralno družbo. V drugem delu konference je potekala tudi okrogla miza na temo »Trajnostni razvoj okolja za kakovost bivanja«.  Namen okrogle mize je izpostaviti pomen trajnostnega razvoja za zagotavljanje kakovostnih življenjskih pogojev ter vlogo in doprinos podjetij v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi k razvoju urbanega okolja in zaščiti narave. Pogovarjali se bomo o krožnih poslovnih modelih, načinih povezovanja različnih družbeno-ekonomskih krogov in vključevanja v nove verige vrednosti. Predstavili bomo primere dobrih praks s področja trajnostnega razvoja, inovativnih rešitev za zmanjševanje negativnih okoljskih vplivov in ustvarjanje dodane vrednosti v družbi. Sodelujoči na okrogli mizi: Mag. Jurij Giacomelli, direktor svetovalnega podjetja Giacomelli media (Circular Business Academy) Mag. Mateja Mešl, direktorica Inštituta za papir in celulozo (CEL.KROG) Mag. Tomaž Lanišek, vodja Urada za razvoj, pametno skupnost in projekte, Mestna občina Kranj Mag. Franka Cepak, okoljski manager Luke Koper, d.d. Mag. Maja Rozman, predstavnica za odnose z javnostmi Komunala Kranj d.o.o. Dr. Dragica Marinič, koordinatorica SRIP – Krožno gospodarstvo, vodja projektne pisarne na Štajerski gospodarski zbornici  

Šesto skupno usposabljanje: Obvladovanje stresa

Ali ste vedeli, da je vzrok za več kot 80% obiskov splošnega zdravnika dolgotrajna izpostavljenost stresnemu načinu življenja? V projektni pisarni KoC Logins smo se odločili za on-line izvedbo praktično izobraževalnega motivacijskega programa obvladovanja stresa z dr. Francem Giderjem.  Delavnica je bila izvedena v treh terminih, skupaj 6 pedagoških ur. Program je izrazito praktično naravnan, zato je bil razdeljen na 3 delavnice, med katerimi smo udeleženci izvajali »domačo nalogo« oziroma pridobljeno znanje uporabili na primerih iz prakse. Na začetku smo udeleženci izpolnili test, s pomočjo katerega smo prejeli oceno o tem, v kolikšni meri smo izpostavljeni stresu. V teoretičnem delu programa smo spoznali glavne vzroke za nastanek stresa, štiri nivoje človeškega bitja in kako se stres odraža na različnih nivojih. V praktičnem delu pa smo spoznali učinkovite tehnike za lažje obvladovanje stresa v vsakodnevnem življenju. Zaključki delavnice - nasveti za obvladovanje stresa - Poslušati sebe - Či pavza - Odmor - Čas zase - Manj misliti - Nasmešek - Globoko dihanje - Uporaba tehnik sproščanja - Prakticiranje hvaležnosti - Jutranja rutina - Vztrajati      

Strokovna konferenca IZZIVI TRAJNOSTNEGA RAZVOJA

Vabimo vas na strokovno konferenco IZZIVI TRAJNOSTNEGA RAZVOJA v soorganizaciji B&B Visoke šole za trajnostni razvoj in Kompetenčnega centra Logins, ki bo potekala 28. maja 2021 med 9.00 in 13.30 uro preko spleta. Trajnostni razvoj in transformacija družbeno-ekonomske ureditve po principih krožnega gospodarstva je odgovor na nujno potrebne spremembe v odnosu do okolja za dvig kakovosti življenja, ki si jo želimo zagotoviti in ohraniti tudi za prihodnje generacije. Uresničevanje strateških razvojnih ciljev družbe v prihodnjih desetletjih zahteva spremembo miselnosti in predpostavlja sodelovanje in oblikovanje partnerstev, znotraj katerih bomo ob podpori naprednih tehnologij razvijali rešitve za pravično, vključujočo, zeleno in ogljično nevtralno družbo. Program 9.00 - 9.10 - registracija udeležencev 9.10 - 9.30 - pozdravni nagovor (dekan mag. Brane Lotrič, direktorica mag. Maja Zalokar in podžupan MOK Robert Nograšek) 9.30 - 12.00 - predstavitev strokovnih prispevkov po sekcijah (trajnost oskrbovalnih verig, zelena energija, varstvo okolja skozi oči organizacij) 12.00 - 12.10 - odmor 12.10 - 13.30 - okrogla miza »Trajnostni razvoj okolja za kakovost bivanja« *Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.   Sodelujoči na okrogli mizi - Mag. Jurij Giacomelli, direktor svetovalnega podjetja Giacomelli media (Circular Business Academy) - Mag. Mateja Mešl, direktorica Inštituta za papir in celulozo (CEL.KROG) - Mag. Franka Cepak, okoljski manager Luke Koper, d.d. - predstavnik Komunale Kranj - predstavnik samoupravne lokalne skupnosti Moderatorka: mag. Maja Zalokar, direktorica B&B Visoke šole za trajnostni razvoj Namen okrogle mize je izpostaviti pomen trajnostnega razvoja za zagotavljanje kakovostnih življenjskih pogojev ter vlogo in doprinos podjetij v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi k razvoju urbanega okolja in zaščiti narave. Pogovarjali se bomo o krožnih poslovnih modelih, načinih povezovanja različnih družbeno-ekonomskih krogov in vključevanja v nove verige vrednosti. Predstavili bomo primere dobrih praks s področja trajnostnega razvoja, inovativnih rešitev za zmanjševanje negativnih okoljskih vplivov in ustvarjanje dodane vrednosti v družbi. Prosimo, da udeležbo potrdite s PRIJAVO PREK SPLETNEGA OBRAZCA najkasneje do 27. 5. 2021. Spletno povezavo do konference boste prejmeli dan pred izvedbo. Udeležba na konferenci je brezplačna.

2019

Kompetenčni center za področje logistike

Kamion&Bus, 1/2018 - Vedno več organizacij se zaveda, da zaposleni, njihova znanja, spretnosti in kompetence predstavljajo tisto konkurenčno prednost, ki je tehnologija ne more več zagotavljati v tolikšni meri kot v preteklosti.

Izobraževanje za potrebe trga dela

Delo, 31. 5. 2017 - članek

»Ali se zavedate, da je v zaposlenih potencial, da postanejo vaša najboljša naložba?«

Povzetek poslovnega dialoga na Razvojni konferenci programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov in izobraževalcev odraslih, Združenje Ljudskih univerz Slovenije, 19. 4. 2017.

Na terenu s 'puščavskim lisjakom'

Volan.si, 4. 12. 2014, članek

Pogovor z gostom: Irena in Borut Finec (Finec transport)

Podjetje Transport Finec v oddaji Prava ideja, 26. 11. 2015

Izobraževanje za dvig kompetenc ključnih panožnih profilov

Revija EOL, december 2014 - Intervju z mag. Branetom Lotričem

S puščavskim lisjakom smo rili po tankovskem poligonu

Žurnal 24 - Članek S puščavskim lisjakom smo rili po tankovskem poligonu

Usposabljanja za večjo konkurenčnost

Kamion&Bus - članek Usposabljanja za večjo konkurenčnost

INTERVJU: Razvoj logističnih kadrov

Kompetenčni center Logins je zaključil že drugi krog delovanja. Z direktorjem podjetja B&B d.o.o., kot nosilnega partnerja v projektu je bil v reviji Kam&Bus, opravljen intervju o največjih dosežkih projekta.