Peto skupno usposabljanje: S PRAVIM ODNOSOM IN UČINKOVITIMI POGAJANJI DO ODLIČNIH PRODAJNI REZULTATOV tudi v času nestabilnih razmer

Peto skupno usposabljanje: S PRAVIM ODNOSOM IN UČINKOVITIMI POGAJANJI DO ODLIČNIH PRODAJNI REZULTATOV tudi v času nestabilnih razmer

12. feb 2021

V času nestabilnih razmer, ki jih je povzročila svetovna zdravstvena kriza, se v podjetjih poraja potreba po hitrih odločitvah, odzivnih strategijah in prilagoditvah, da bi poslovanje čimprej postavili v stabilne okvirje. Pomembno so se v tem času spremenile navade in prioritete naših strank in na trgu bodo zmagovala le tista podjetja, ki bodo prva prepoznala nastale priložnosti in kupcem tudi danes zagotavljala odlično uporabniško izkušnjo.
Na dvodnevni delavnici v februarju smo si pogledali, kako prilagoditi svoje poslovanje in prodajo na nove razmere, kako z motivacijo, znanjem in tehnikami vzpostavljati in ohranjati odlične odnose in povezanost s strankami, da bomo ohranili njihovo zvestobo in dosegli odlične prodajne rezultate.
Ni dobrega posla brez učinkovitih pogajanj, zato smo govorili tudi o tem, kako postati karizmatičen pogajalec in s stranko doseči sporazum, ne da bi ogrozili prihodnjo komunikacijo in sodelovanje. Osvojili smo učinkovite pogajalske tehnike in se naučili prodajne argumentacije, ki stranko prepriča in vodi v zaključek posla. Pogledali smo si tudi, kako stranko voditi skozi številne ugovore in obvladati tudi težke situacije v pogajanjih. V poslu ne dosežemo tega, kar si zaslužimo, temveč to, kar si izpogajamo!